Plåt

Om du har ett plåttak behöver detta bytas efter 30-40 år. Det är viktigt att man inte väntar för länge med att göra en takomläggning då ett skadat tak kan släppa in fukt in i bostaden. Anlita oss för att få ett nytt plåttak av högsta kvalité med en lång livslängd.

När du ska lägga nytt plåttak eller då du behöver plåtdetaljer till ditt hus i Dalarna är du välkommen att kontakta oss på TE Bygg & Plåt. Vi är specialister på plåtarbeten och kan erbjuda dig plåtarbeten till konkurrenskraftiga priser. Att arbeta med plåt i dess olika former är ett hantverk som bidrar till att ge din fastighet en större karaktär. Vi utför plåtarbeten åt företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner i Dalarna med omnejd.

Plåttak

När du behöver lägga om ditt plåttak kan vi hjälpa dig med din takomläggning. Vi har en lång erfarenhet inom plåttak och kan erbjuda dig både traditionellt plåttak men också den mer exklusiva bandtäckta plåttaket, i flera olika kulörer. Vi arbetar endast med plåt av högsta kvalité vilket gör att ditt nya tak får en lång livslängd. Vi lägger plåttak på villor, industrilokaler och större fastigheter. Vi har kompetens att åta oss hela entreprenader i samband med takomläggningar vilket betyder att du som beställare bara behöver ha kontakt med en ansvarig kontaktperson.

Plåtdetaljer

Utöver plåttak kan vi hjälpa dig med allt inom plåt för din fastighet. Vi tillverkar och monterar skorstensplåt, ventilationsplåt, plåtbeslag, fönsterbleck, hängrännor, stuprör, nockplåt, spiskåpor och mycket annat. Du kan också beställa designade plåtdetaljer för din fastighet i olika former och färger. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med dina plåtarbeten.

Övriga arbeten

TE Bygg & Plåt åtar sig även underhållsuppdrag som exempelvis snöskottning och montering av säkerhetsprodukter på taket. Vi kan också ta hand om skorstenstätning, kamin-installationer och rengöring av kanaler och avrinningsprodukter.

Kamin-installationer

Genom att installera en kamin i din fastighet har du möjlighet att själv utföra en del av uppvärmningen av din bostad vilket betyder att du kan få lägre energikostnader för uppvärmningen. Utöver att du minskar fastighetens elförbrukning får du även en mycket snygg inredningsdetalj i hemmet. Dessutom är det väldigt hög mysfaktor att umgås med familj och vänner framför kaminen under kalla vinterkvällar. Vi kan hjälpa dig att finna den kamin som passar dig bäst och utföra installation av kaminen. Som privatperson kan du använda dig av ROT-avdraget vilket gör du kan få ett avdrag på 30 procent av våra arbetskostnader.

Taksäkerhetsprodukter

Det är viktigt att varje tak har monterade taksäkerhetsprodukter som exempelvis takstege, gångbryggor, fästen för livlinor och snörasskydd. Detta bidrar till att minimera riskerna att det ska hända en olycka på taket, exempelvis då sotaren ska besiktiga skorstenen. Det är du som fastighetsägare som är skyldig att installera taksäkerhetsprodukter för din fastighet.

 

TE Bygg & Plåt kan erbjuda dig taksäkerhet som exempelvis räcken, gångbryggor, snörasskydd och takstegar. Du kan kontakta oss genom att fylla i formuläret på hemsidan för att få mer information eller för att boka ett kostnadsfritt möte.

Snöskottning

När det är mycket snö kan det vara tungt att veta att man behöver skotta parkering, trappor, tak och andra platser så att man kan ta sig fram till och från fastigheten. Genom att anlita oss för din snöskottning är det rent och snyggt då du kommer hem från arbetet. Därmed kan du göra något roligare med den tiden som exempelvis umgås med familjen. Du kan använda RUT-avdraget då du anlitar oss för snöskottningen. Det innebär att du kan dra av 50 procent av våra arbetskostnader.